Συμμετοχές & Δημοσιεύσεις

Το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των τροφίμων. Προσφέρουμε ενημέρωση σχετικά με όλες τις σύγχρονες και καινοτόμες αναλυτικές τεχνικές καθώς και για τις τελευταίες τάσεις στην έρευνα και στην ασφάλεια τροφίμων.

 

 

 

 

 

11th International Symposium on RECENT ADVANCES IN FOOD ANALYSIS, November 5-8, 2024 Prague, Czech Republic

Application of FT-NIR Spectroscopy Coupled with Chemometrics for Rapid Quantification of Macronutrients in Cereal-Based Baby Food

 

Food Control

“Rapid determination of fat content: Advanced spectroscopic methods across diverse fish species”, https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2024.110948

 

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ Επιστήμης και Τεχνολογίας Λιπιδίων, 25 Νοεβρίου, 2022, Αθήνα, Ελλάδα

Ανάπτυξη αντιφλεγμονωδών λειτουργικών τροφίμων με χρήση ιχθυελαίων πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα, προερχόμενων από παραπροϊόντα της ελληνικής αλιείας και ιχθυοκαλλιεργειών 

10th International Conference Mikrobiokosmos, November 30th December 2nd, 2023, Larissa, Greece

Design And Development Of Functional Strained Yoghurt With Probiotic Cultures Encapsulated In Prebiotic Matrice

Analytical letters

Effect of Temperature and Yeast on the Formation of Coumarin in Bakery Ware Containing Mahaleb. A Fully Validated Approach, https://doi.org/10.1080/00032719.2021.1877723

 

9th International Symposium on RECENT ADVANCES IN FOOD ANALYSIS, November 5-8, 2019 Prague, Czech Republic

A holistic approach for the analysis of free and total coumarin in mahaleb and traditional fine bakery wares / Krystalli E., Komaitis E.

 

 

11th International Conference on “Instrumental Methods of Analysis” (IMA-2019)

 

Determination of Bisphenol A in food simulants 

 

The 11th Aegean Analytical Chemistry Days (AACD2018), Chania, Crete.

Determination of the four EU marker Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in Cocoa, Milk based Infant formula and Cereal based Baby Foods / Krystalli E., Komaitis E., Katsa M., Tzamtzis V.

Mixing quality of cereal based baby food using the technique of inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS): Experimental design and statistical analysis / Marneli E., Antoniou J., Ladikos D., Rakitzis A.  

 

 

7th European Food Safety & Standards Conference

Συμμετοχή στο 7th European Food Safety & Standards Conference που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 13 και 14 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή αφορά την έρευνα που διεξάγεται στα εργαστήρια του HRIC με θέμα την ανάπτυξη και επικύρωση μεθόδου προσδιορισμού ανόργανου αρσενικού σε ρύζι και ρυζάλευρο με την τεχνική ICP-MS.

Determination of inorganic arsenic in rice flour by inductively coupled plasma-mass spectrometry (ICP-MS)

 

8th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis

Συμμετοχή στο 8th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis που θα διεξαχθεί στην Πράγα στις 7 με 10 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή αφορά την έρευνα που διεξάγεται στα εργαστήρια του HRIC με θέμα την ανάπτυξη και επικύρωση μεθόδου προσδιορισμού λιποδιαλυτών βιταμινών σε βρεφικό γάλα με τη χρήση HPLC-DAD.

Rapid and simple determination of fat-soluble vitamins in various types of infant formulas by HPLC-DAD